marți, 25 mai 2010

Uscarea pasari , papagalului dupa ce aceasta a facut baie.

De obicei pasarile , papagali se uda ata numai cat este necesar si tot ele isi aranjeaza si usuca singure penajul.
Dar daca in camera observati ca temperatura este destul de scazuta sau este seara si se apropie ora de culcare fara ca pasarea sa apuce sa se usuce puteti interveni in ajutorul acestora pentru a preveni racirea micutilor dumneavoastra preteni.
Luatii intrun prosop daca acestia stau si incepeti sa ii apretati usor pana se absoarbe din mare apa de pe penele lor aceasta fara a rani pasarea iar ulterior interveniticu feonul fara a provoca discomfortul pasari deoarece exista riscul uscari la o temperatura ridicata din prima aceasta operatiune se efectueaza din departe in aproape si treptat nu cu miscari bruste.
In cazul pasarilor papagalilor care nu acepta apropierea de ei puteti sa le veniti in ajutor cu o lampa in infrarosu care este folosita la incalzire si in cazul pasarilor bolnave.
OBS: Imbaierea nu trebuie sa dureze mai mult de maxim 4 minute si ulterior trecerea la uscarea acestora deoarece exista riscul de imbolnavire rinite , sinuzite si raceala ... cu toate ca pasarea va cere sa ii mai dati cu apa deoarece ii place acest lucru trebuie sa va limitati in acest lucru.
- temperatura apei trebuie sa fie una potrivita nici prea calda dar nici prea rece in cazul apei din cadite este suficienta temperatura mediului ambient doar ca acesta nu trebuie sa scada sub 17 - 16 grade celsius.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu