marți, 25 mai 2010

Imbaierea fortata in cazul pasarilor , papagalilor de companiie care nu socializeaza cu dumneavoastra si care nu au luat initiativa imbaieri.

In cazul papagalilor si pasarilor de companie care nu socializeaza cu dumneavoastra de loc sau socializeaza mai putin , singura metode de imbaiere este acea fortata.
Aceasta se va efectua numai daca dupa o perioada de maxim 2 luni de la introducerea in colivie cusca sau volerie a caditei pentru imbaiere nu se obsearva nici o activitate in aceasta privinta.
Si in acesta privinta se va interveni cu blandete si cu mare grija in prevenirea raniri pasari respective , dupa ce sau pregatit in prealabil locul de imbaiere si sa verificat ca apa sa nu aiba temperatura scazuta dar nici ridicata , aceasta trebuie sa fie moderata (dezmortita) aceasta se va testa ca si la bebelusi cu cotul iar daca vi se pare ca are temperatura optima puteti incepe operatiunea care va dura mult mai putin decat la pasarile care se imbaiaza din propie initiativa.
Se va actiona repede si delicat fara a lasa posibilitatea pasari sa se zbata sau ca aceasta sa inghita apa riscand sa se inece. Asa ca va doresc spor la treaba.
NOTA: Imbaierea fortata se va face maxim o data la 2 saptamani si minim o data la luna. Aceasta va fi urmata de o uscare corespunzatoare fara a rani pasarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu